Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@11:50:33 GMT

آیا فردای شب یلدا باید تعطیل باشد؟

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۵۸۹۴۵

آیا فردای شب یلدا باید تعطیل باشد؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از کاربران ما با ثبت سوژه‌ای با عنوان لزوم تعطیلی روز بعد از شب یلدا جمع دیگری از کاربران را به حمایت از این تقاضا دعوت کرده است. او در تشریح سوژه خود نوشته است: «حیف نیست شب بی‌نظیر یلدا با قدمت چند هزارساله، که دقیقا هدف آن تکریم هسته اصلی جامعه یعنی خانواده است و این در دنیا بی‌نظیر است، حداقل یک روز که خانواده‌ها با خیال راحت کنار هم باشند، تعطیلی برایش درنظر نگرفت؟ خصوصا کارمندان و معلمانی که صبح زود باید سر کار خود باشند، مجبورند در این شب زیبا نتوانند در کنار اقوام و بزرگان خود باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

این مطلب را به جز ثبت‌کننده، بیش از ۱۱۰ نفر از مخاطبان ما حمایت کرده و خواستار تعطیلی روز اول دی‌ماه، یعنی یکشنبه بعد از شب یلدا شده‌اند. عده‌ای البته در مخالفت با این سوژه، نظراتشان را پای همین مطلب ثبت کرده و به تعطیلات فراوان کشورمان در طول سال اشاره کرده‌اند. در همین حال، عده‌ای با استناد به آمار کم‌تر کشورمان در تعطیلی‌های طول سال نسبت به بعضی کشور‌های پیشرفته، تعطیل شدن روز اول دی‌ماه را آسیب جدی به فرهنگ کار تلقی نکرده‌اند.

در میان آن‌ها کسانی هم بوده‌اند که به مشابهت شب یلدا با شب قدر اشاره داشته و از دولت خواسته‌اند که ساعت آغاز کار کارگران و کارمندان در روز بعد از یلدا، دو ساعت عقب‌تر باشد. این دسته از کاربران، اما به این تفاوت آشکار توجه نداشته‌اند که شب یلدا از هنگام تاریکی آسمان شروع می‌شود و اگر فرض بر این باشد که افراد تا ساعت صفر یکم دی‌ماه، مهمانی‌های شب یلدا را به پایان برسانند، بیش از ۶ ساعت برای این شب‌نشینی فرصت و فراغت خواهند داشت، اما آیین‌های لیالی قدر جدای از اهمیت فوق‌العاده دینی و معنوی که قابل مقایسه با هیچ مناسبت دیگری نیست؛ در ساعات ابتدایی نیمه‌شب، آغاز می‌شود و برگزاری اعمال و مناسک آن تا نزدیک اذان صبح به طول می‌انجامد.

از طرف دیگر، تعطیلات پیاپی و اجتناب‌ناپذیر در آذرماه به دلیل آلودگی هوا، شمار زیادی از دانش‌آموزان و دانشجویان را از درس عقب انداخته و این عقب‌ماندگی موجب نگرانی خانواده‌ها شده است. ضمن این‌که ممکن است دامنه این تعطیلات به دی‌ماه امسال هم بکشد و تعطیلی مراکز آموزشی به دلیل آلودگی‌های معمول شهر‌های بزرگ در اولین ماه زمستان، باز هم کودکان، نوجوانان و جوانان را خانه‌نشین کند.

نکته دیگری که نباید از نظر دور داشت، دیرخوابی خانواده‌ها در تمام طول سال است. این شب‌بیداری‌ها به نحوی، سبک و نظم زندگی ما را مختل کرده که شهر‌های بزرگ تا ساعاتی از نیمه‌شب ترافیک شدید را تجربه می‌کنند و شهروندان تهرانی، حتی تا حوالی ساعت یک بامداد در راهبندان‌های پایتخت می‌مانند. شب یلدا هم می‌تواند مثل یک شب عادی تلقی شود.

با این همه، چه دولت تصمیم به تأخیر در آغاز روز کاری یکم دیماه بگیرد و چه، کارمندان و کارگران، یکی ـ دو ساعت اول صبح را مرخصی بگیرند، اتفاق عجیبی نمی‌افتد. با یک تأخیر معمولی می‌شود شب یلدا را با خیال آسوده، در کنار بزرگ‌تر‌های فامیل سپری کرد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تعطیلات شب یلدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۸۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محوطه جهانی نقش‌رستم به‌دلیل فرونشست تعطیل شد | مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید: فرونشست نقش رستم بحرانی تر از تخت جمشید است

همشهری آنلاین - محمد باریکانی: فرونشست‌های متعدد رخ داده در محوطه باستانی ثبت جهانی شده نقش‌رستم، این مجموعه را در ۲ روز گذشته به تعطیلی کشاند تا تیم پایش، حفاظت و مرمت در آن مستقر شوند و گزارش علمی خسارات وارد شده به نقش رستم را ارائه کنند تا ساماندهی این میراث جهانی ایران آغاز شود.

علیرضا عسگری‌چاوردی به وزارت میراث‌فرهنگی گفته است که بخشی از فرونشست‌های رخ داده در نقش رستم به‌دلیل فرونشست عمومی دشت مرودشت رخ داده و بخش دیگر آن به آوار گسترده باروهای خشتی نقش رستم بازمی‌گردد که در بارندگی‌های چند روز اخیر دچار رانش شده است.

به گزارش همشهری، فرونشست عمومی دشت مرودشت به‌دلیل برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی رخ داده و هزاران چاه غیرمجاز واقع در اطراف این محوطه باستانی که کارکرد کشاورزی داشتند با برداشت میلیاردها مترمکعب آب به پایین رفتن سطح سفره‌های آب زیرزمینی این منطقه و خشکیدگی آبخوان‌های زیر سطح خاک منجر شده‌اند که به ایجاد ترک‌ها و شیارهای عمیق و طولانی در این منطقه و درست در نزدیکی نقش رستم، تخت جمشید، آرامگاه کورش و دشت پارسه انجامیده است.

نقش رستم رکورددار فرونشست در دشت پارسه

دکتر علیرضا عسگری‌چاوردی، مدیر پایگاه میراث‌جهانی تخت جمشید: آب قابل شرب تا ۱۰ سال آینده در تخت‌جمشید، پارسه و دشت مرودشت وجود ندارد و تمامی چاه‌های آب این منطقه به‌دلیل شوری زیاد غیرقابل استفاده خواهند شد. موضوع فرونشست در تخت‌جمشید و دشت پارسه پیچیده شده است. اقدام لازم در وهله نخست برای مقابله با این پدیده، بستن چاه‌های آب بود که بسیاری از چاه‌ها پر شدند، اما مقابله با فرونشست زمین در دشت مرودشت و تخت‌جمشید نیاز به‌کار علمی دقیق و تحقیقات جدی دارد. برای ما مشخص است که حریم درجه یک تخت‌جمشید تا ۱۰سال آینده با بی‌آبی مطلق مواجه می‌شود. دشت پارسه اکنون تبدیل به محدوده کشاورزی در تخت‌جمشید شده و کشاورزی در این شهر وسیع باستانی که ویرانه‌های زیادی از تمدن‌های مختلف را در خود جای داده است در حال انجام است. خشکسالی حوضه آبریز رودخانه سیوند و خشکیدگی چشمه‌ها و قنات‌های بسیاری که در دشت مرودشت، تخت‌جمشید و پارسه قرار داشتند، موجب شد که دشت پارسه از یک باغشهر دوره هخامنشی به پهنه‌ خشک با ویرانه‌های متعدد تبدیل شود. بحران فرونشست البته در دشت پارسه شدیدتر از تختگاه تخت‌جمشید است؛ چون تخت‌جمشید در کوهپایه بنا شده و فرونشست آن با فرونشست‌هایی که در باروی خشتی نقش‌رستم وجود دارد، متفاوت است. کوه رحمت و کوه حسین در تخت‌جمشید از نظر گسل و زمین‌شناسی تفاوت دارند و به همین دلیل میزان تأثیرگذاری فرونشست در این دو بخش متفاوت است. در نقش‌رستم به‌دلیل وجود گسل‌های زمین‌شناسی، حجم فرونشست بیشتر است؛ ضمن آنکه مسئله فرونشست و زلزله مسئله دائمی دشت مرودشت بوده که در دوره هخامنشیان و دوره‌های بعد هم اتفاق افتاده است. تخت‌جمشید در دامنه یک کوه‌سنگی و صخره‌ بنا شده و فونداسیون پیرامونی آن از بلوک‌های سنگی است که از دامنه همان کوه برداشت شده است؛ بنابراین در سطح تختگاه تخت‌جمشید، تأثیرات فرونشست چندان زیاد نیست، اما اگر ادامه پیدا کند، خطرناک است. در محدوده حریم درجه یک تخت‌جمشید و دشت پارسه، فرونشست‌ها عمدتا در نقاطی هستند که زمین‌ رسوبی است. به‌دلیل سست‌بودن بافت خاک در لایه‌های سطحی و زیرین، دشت پارسه تأثیر بیشتری از فرونشست‌ گرفته است. هم‌اکنون برنامه ۱۰ساله پایان کشاورزی در دشت پارسه برای تغییر کاربری کشاورزی به پهنه گردشگری در دروازه پردیس پارسه و تل آجری در حال انجام است تا جامعه محلی متوجه شود می‌توان از کشاورزی به گردشگری در پهنه تاریخی مهم‌ترین شهر تاریخی ایران باستان، یعنی پارسه به رفاه بیشتر رسید و نرخ فرونشست را نیز کاهش داد.

کد خبر 849192 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها تخت جمشید فرونشست زمین تاریخ - باستان‌ شناسی فرهنگ - میراث فرهنگی مجله آثار باستانی ایران

دیگر خبرها

  • تغییر تعطیلی آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه و تاثیر آن در آموزش
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها مراودات اقتصادی را به سه روز کاهش می‌دهد
  • پدر مددکاری اجتماعی ایران: تعطیل کردن نمایش خانگی دردی از بحران‌های اجتماعی دوا نمی‌کند
  • چرا اسرائیل دفتر شبکه الجزیره را تعطیل کرد؟
  • هیچ پروژه‌ای در بابلسر نباید تعطیل شوند
  • منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟
  • چند حادثه و تصادف در تعطیلی روز پانزده اردیبهشت آذربایجان‌غربی
  • محوطه جهانی نقش‌رستم به‌دلیل فرونشست تعطیل شد | مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید: فرونشست نقش رستم بحرانی تر از تخت جمشید است
  • ترسوها و حاشیه‌های پررنگ‌تر از متن/ فنی و فرهنگ؛ تعطیل!
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست